Hellahälsan

För nån vecka sen var vi iväg och träffade en Hundfysioterapeut/Naprapat på K9 Ability här i Östersund med Hella.  Hon hade ett gäng låsningar mellan skuldrorna som troligtvis beror på att hon hänger i kopplet och lägger all tyngd fram. Låsningarna tog hon hand om direkt men hon var dessutom öm/spänd i karpryggen och tillochmed svullen på vissa delar. Anledningen är att hon inte riktigt böjer på sina knän bak, hon vrider liksom fram benen med rumpan och ryggen istället . Ska börja med viktmanschetter på bakbenen så hon lär sig lyfta på dom ordentligt, så kanske vi kan förebygga en del problem i framtiden..

Igår följde vi med prins Axel till veterinärhuset i Sundsvall. Han hade uppföljning ang sin Demodex och Hella lämnade ett blodprov. Jag tror nämligen att Hella kanske är allergisk mot kvalster. Hon reagerade ju direkt när jag gav henne torrfoder en vecka i somras, och igen nu när jag testade ett annat torrfoder några dagar innan flytten. Får se vad heskaprovet säger, borde få svar om nån vecka.

Och på lördag är det dags för ögonlysning!  Här uppe har dom bara en ögonlysare typ två gånger per år, så det gäller att passa på.